Monday 17 December 2007

Ei tästä joulusta nyt päästä

Joulua täällä ei periaatteessa vietetä, eikä esim joulupäivä ole yleinen vapaapäivä (sitä vastoin uusi vuosi on hieman suomalaisen joulun tapainen perhejuhla). Kaikki ostoskeskukset ovat kuitenkin täpötäynnä mauttomia amerikkalaistyylisiä joulukoristeita, ja kaupoissa soivat kaikkien aikojen ärsyttävimmät joululaulut. Myös mainoksissa puhutaan joululahjoista - näyttää siltä, että tänne on omaksuttu joulusta lähinnä sen kaupalliset puolet.

Ainakin tänä vuonna joulun viettäminen tuntuu kuitenkin olevan muodikasta (ehkä se oli jo aiemmin, mistä minä tietäisin, enhän ollut täällä viime vuonna). Esimerkiksi japanilainen naapurini aikoo mennä jouluna seminaarikaverinsa luo bileisiin. Hän sanoi, että se tuntuu vähän surulliselta ja yksinäiseltä tavalta viettää joulua, mutta muutakaan ei oikein voi kun kerran ei ole poikaystävää. Yleensäkin joulua tunnutaan täällä pitävän romanttisena juhlana (mieleen tulee lähinnä amerikkalainen Valentinen päivä). Tavaratalojen naistenosastot ovat pullollaan "jouluasuja", samanhenkisiä mekkoja joita Suomessa myydään pikkujouluja varten (täällä tietysti helmat ovat lyhempiä ja kaula-aukot siveellisempiä).

1 comment:

Ana said...

Terve! me*) ollaan luettu sun blogia siitä saakka kun se ilmestyi listalle. Kiinnostavaa ja kivaa on ollut!

Ite opiskelen vasta japanin alkeita, eikä tään peruskurssin jälkeen ole edes tiedossa muuta kuin yksi jatkokurssi (Hki, Stadia). Mietin sekunnin kiinalla jatkamista, mutta luulen että masokismin raja menee siinä ja palaan indoeur. kielten pariin...

*)kissat ja minä siis

Kissat piti mainita, koska sesonkitervehdys on heidän blogissaan
miumau.wordpress.com

Kiitos tähänastisesta & jaksele!