Monday 9 June 2008

Maanantaiden maanantai

Annoin itselleni luvan laistaa salilla vatsa- ja selkälihasliikkeet krapulan, viiden tunnin yöunien ja kurkkukivun vuoksi. Eivät ne ehkä oikeasti oikeuttaisi löysäilyä – etenkään kun olen huomannut alkavani lihoa. Tänään oli luetun ymmärtämisen koekin. En usko, että oli kovin hyvä merkki että palautin sen 20 min ennen ketään muuta. Ei se kyllä varmaan olisi mennyt paremmin, vaikka olisin käyttänyt eilisillan kotona opiskellen (tosin kunnon yöuni olisi saattanut auttaa).

Sitä paitsi silloin en olisi päässyt näkemään naista, joka oli tullut pikkupojan kanssa baariin. Nainen (todella sievä, muuten) oli tälläytynyt iskemisvetimiin, nautti nopeaa tahtia punaviiniä, kaljaa ja tupakkaa ja taitteli aina välillä pojan kanssa origameja. Suurimman osan ajasta poika kuitenkin paneutui läksykirjoihinsa korvalappustereot korvilla. Kuuluisi kai paheksua, mutta en oikein osaa – näyssä oli jotakin määrittelemättömällä tavalla sympaattista. Parinkymmenen vuoden päästä se poika ehkä kirjoittaa kirjan lapsuudestaan.

*

Lukijat lienevät kuulleet, että monet japanilaiset haluavat häihinsä kristillisen seremonian (ehkä siksi, että sitä pidetään länsimaistyylisenä ja muodikkaana). Niitä suoritetaan Wedding Chapeleissa, jotka yleensä edustavat ns kermakakkuarkkitehtuuria. Kuulemma länsimaisilla vaihto-opiskelijoilla on kohtalaisen hyvät saumat päästä sellaiseen tekemään osa-aikatyötä pappina.

1 comment:

Anonymous said...

Olen aika varma, että tiedät tämän, (anteeksi jos aliarvioin sinua ottamalla huumoriksi tarkoitetun kirjoituksen vahingossa liian vakavasti) mutta tunnen silti tarvetta sanoa varmuuden vuoksi, että punttisali krapulassa on sydämen kannalta tosi huono idea.