Monday 7 July 2008

Esseen kirjoittamista vältellessä




Oppimateriaalista poimittua:

Mies: ”Me molemmat käymme töissä, mutta vaimoni valmistaa minulle joka päivä benton, vaikka hänellä olisi kuinka raskas työpäivä edessä ja vaikka hän olisi edellisenä päivänä palannut töistä kuinka myöhään. Mitä tämä on, ellei rakkautta?”


En ole niitä ihmisiä, jotka polttavat vanhoja kirjeitä ja päiväkirjoja. Mutta eilen poltin paperin, jossa oli muistilista minua ahdistavista asioista. Siitä tuli tietyllä tavalla puhdas olo (joka on jatkunut ainakin tähän asti).

Se ahdistunut kiinalainen tyttö ei ollut eilen koulussa, joten tartuin tilaisuuteen ja lähetin viestin. Ajattelin, että ”Oletko kunnossa? Huolestuttaa kun et ollut eilen koulussa ja perjantainakin vaikutit huonovointiselta. Minullakin on ollut stressiä, mutta onneksi kohta on kesäloma. Aiotko käydä Kiinassa?” välittäisi oikean viestin aasialaisessa kulttuurissa. Tyttö kiitteli kovin viestistä ja tuli vielä tänään juttelemaan. Hän sanoi aikovansa jäädä vaihto-opiskelun jälkeen Japaniin ja mennä naimisiin Osakassa olevan poikaystävän kanssa, mutta se on salaisuus (ja näin
kevytmielisesti minä juoruan sen maailmalle blogissani).

Enää ei ole mitään kysymystä siitä, käyttääkö ilmastointia vai ei. Luulin, että viime viikolla oli kuuma, mutta olin väärässä. Kuulemma Osakassa on ollut nyt ensimmäinen nettaiya, yö jona lämpötila ei laske alle 25 asteen. Opettaja arveli sadekauden päättyvän (ja oikean kesän alkavan) tällä viikolla. Aamulla ulkona tuntui lähes viileältä, kun oli vain 31 astetta ja pieni tuulenvire.

2 comments:

Anonymous said...

Thanks to the blog owner. What a blog! nice idea.

Anonymous said...

For us when we visit some blog site our main objective is to ensure that we will be entertained with this blog.