Tuesday 20 November 2007

Kylmä!

Tänään vierailimme yhdeltä kurssilta pienessä furoshiki-tehtaassa (lyhyesti niille jotka eivät tiedä: furoshiki ovat sellaisia rättejä, joista voi solmia erilaisia nyyttejä joissa kuljettaa tavaroitaan esim. muovipussin sijasta - en ole ihmeemmin nähnyt ihmisten käyttävän niitä). Yrityksen johtaja selitti kovasti ympäristöystävällisyydestä, mottainai, reduce, reuse, recycle ja niin edelleen. Hyllyissä oli esillä myytävänä olevia furoshikeja, näteissä firman logolla varustetuissa muovipakkauksissa, tietysti.

Täällä on nyt melkoisen kylmä, alle kymmentä astetta. Se tarkoittaa noin kuuttatoista astetta sisällä. Ainoa tapa lämmittää huonetta on säätää ilmastointilaite lämmitykselle. Ei liene kovin vaikea arvata, että se ei ole hirveän energiatehokasta (tai halpaa - mulle on väitetty, että lämmityksen käyttäminen yhden viikon ajan maksaisi n. 10 000 jeniä). Hirvittää ajatella, että kohta tulee ihan oikeasti talvi - Kioton matalimmat lämpötilat ovat nollan paikkeilla.

4 comments:

Unknown said...

Jepjep, itsekin siellä matkustaessa tuli tajuttua, miten hemmoteltuja Suomessa ollaankaan kun kaikissa taloissa on melkeinpä itsestäänselvyytenä keskuslämmitys, toisin kuin Japanissa (kiinnostaisi tosin tietää, onko Hokkaidossa lämmitys hoidettu paremmin).

Yoe said...

Hanki kotatsu! Tai ainakin hokkairo-lämpölätkiä.otitossuihin Niitä voi laittaa myös sellaisiin pörheisiin ylipolven ylettyviin fleece-k Sähköinen futoninlämmitin. Paksuja ruumu-ueaa-kotiverkkareita.
Kylmä se on Tokiossakin, mä väännän aamuisin hetkeksi hellan kaasuliekit päälle että saan hiukan lämpöä käsiin... ja tänä viikonloppuna pitää hankkia irralliseen öljylämmittimeen öljyt. Sen kun kääntää päälle niin WHOOOOSHHH!! hetkessä lämmin :)

Yoe said...

Niin ja joo, kuuleman mukaan Hokkaidolla on melkein kunnon eristykset, ikkunoissakin tuplalasit :)

Kaisa said...

Osaatko Yoe sanoa tarkemmin millaisia nuo futoninlämmittimet ovat ja minkähintaisia?