Thursday 29 November 2007

Koneen ääressä taas

Tuntuu oudolta kirjoittaa ensimmäistä tekstiä uudella tekstinkäsittelyohjelmalla tyhjään Documents-kansioon. Imuroin itselleni AbiWordin (vanhat ohjelmani tietysti hävisivät kovalevyn tuhoutuessa ja asennus-CD:t ovat Suomessa)."Equation editing is currently not supported on Mac OS", kertoo webbisivu. On epätodennäköistä, että tulisi tarve kirjoittaa yhtälöitä (tuntuu oikeastaan vähän pelottavalta ja surulliselta tiedostaa asia ja ajatella sitä tarkemmin), ja vaikka tulisikin, en missään nimessä tekisi sitä millään Wordin kaltaisella ohjelmalla. Luulen myös, että yhtälöiden laittaminen blogiin olisi vaivalloista.

Silloilta näkyvät vuoret ovat muuttuneet yleissävyltään punaisiksi, vihreää on vain siellä täällä. Tänään avasin verhot pienemmästä ikkunastani (olin pitänyt niitä kiinni pari päivää putkeen, koska ajattelin että ne edes vähän estäisivät lämmön karkaamista ikkunan kautta) ja huomasin, että sen edessä oleva japaninvaahtera on ihan punainen, vain pienenpieniä keltaisia kohtia siellä täällä.

Vastapäisessä talossa asuva japanilainen jätkä käy fleece-kerrastossa parvekkeella tupakalla, katselee ruskapuita ja harjoittelee mahtipontisia eleitä. Meidän talossa ei saa polttaa, ei edes parvekkeilla. En tiedä, johtuuko ero siitä, että tupakoinnin kieltäminen miehiltä (jotka melkein oletusarvoisesti polttavat) olisi liian julmaa, vai siitä että tämä talo on upouusi ja asenteet tupakointia kohtaan ovat tiukentuneet viime vuosina.

1 comment:

Maria said...

Täälläkin on kamalan kylmä, ostin lämmittimen ettei tarvi herätä joka aamu jääkylmässä talossa. Kämppään kuuluvaan ilmastointilaitteeseen on niin mukavasti asennettu kolmen tunnin ajastin...

Mun blogi on muuttanut osoiteeseen http://nevie.vuodatus.net, sinne saa jopa kommentoida :) Ootko muuten tulossa itsenäisyyspäivän pippaloihin?