Friday 9 November 2007

Zen ja pyörällä ajamisen taito



Ostin tänään kuvassa olevan laukun. Ajattelin että se on juuri sopivan kokoinen lompakolle, käsipyyhkeelle ja kaikelle muulle sellaiselle pienelle tavaralle, jota on hyvä kuljettaa jatkuvasti mukanaan. Vasta kotona tulin ajatelleeksi, että kirsikankukat ovat ehkä vähän liian keväisiä tähän vuodenaikaan. Ehkä minun pitää ostaa uusi laukku, jossa on keltaista ja punaista ja vaahteranlehtiä.

Tänään yksi hongkongilainen tyttö kysyi, miksi takkini hihoissa on niin paljon nappeja. Nauroin vain, mutta olisi ehkä pitänyt esittää vastakysymys: Miksi sinulla on kaksi paitaa päällekkäin ja toisessa vaaleanpunaisia röyhelöitä?

Koulumaisuudet pistävät vieläkin toisinaan silmään yliopistolla. Eilen kampuskahvila oli täynnä japanilaisia opiskelijoita, jotka jonottivat sermin taakse hammastarkastukseen (sitä, miksi hammastarkastus pidetään kaikista mahdollisista paikoista juuri kahvilassa, en käsitä). Lisäksi täällä järjestetään todella paljon luokkakuvahenkisiä yhteisvalokuvauksia.

Tänään kaaduin ensimmäistä kertaa pyörällä (en pahasti, nilkkaan vain sattui vähän ja ostoskassit lentelivät pitkin pihaa). En viisastunut, vaan lähdin melkein heti pyöräretkelle pohjoiseen. Yksi parhaista asioista täällä on se, että kaikki syksyn vaiheet voi kokea yhtä aikaa. Joistakin puista putoilee jo keltaisia ja punaisia lehtiä, toiset ovat vielä kokonaan vihreitä. Joskus harmittaa hieman, etten tiedä puiden nimiä (japaninvaahtera ja bambu ovat ainoat, jotka tiedän), mutta ei se kyllä oikeastaan haittaa ruskasta nauttimista.

No comments: