Thursday 3 January 2008

kortti

Teeseremoniatäti (vanhempi nainen joka oli nuorempana matkustanut teevälineet mukanaan junalla Venäjän halki Eurooppaan ja pitänyt joka ilta kulloisessakin majapaikaikassaan teeseremonian) lähetti minulle uudenvuodenkortin. Lienee epäkohteliasta jättää vastaamatta. En saa mitään selvää tädin kalligrafiakäsialasta, enkä tiedä mikä on oikea muoto vastata tällaiseen korttiin. Täytynee kysyä apua joltakulta. Asuntolan japanilaiset tytöt ovat kaikki perheidensä luona, enkä ole varma, kannattaako heiltä edes pyytää neuvoa tällaisessa - ainekirjoitusopettajani mukaan nuoremmat japanilaiset eivät useinkaan hallitse kirjeisiin liittyvää etikettiä. Mikä on kai sääli - minua harmittaa tällaisten vanhojen tapojen katoaminen, vaikka tiedostankin että monessa suhteessa muutos on tervetullutta Japanin yhteiskuntaan.

2 comments:

Ana said...

Mie kuulin, että uudenvuodentervehdyksien pitäisi olla perillä tasan oikeaan aikaan (1.1.) joten jos tää on totta, olet pulassa :-D

Mutta tarkista.

Kaisa said...

Tädin korttikin tuli perille vasta 3.1. eikä minulla edes ollut tämän osoitetta ennen kuin sain kortin. Eli ei tämä varmaan ole ongelma.