Friday 22 February 2008

Haja-ajatuksia

Aluksi pari korjausta aiempaan tekstiin (parempi myöhään kuin ei milloinkaan ja kiitokset virheistä huomauttaneille!). Ensinnäkin, laitesukelluksessa käytettävät ilmasäiliöt ovat paineilmapulloja, ei happipulloja. Niissä on paineistettuna ihan tavallista hengitysilmaa, josta vain n. 20% on happea. Toisekseen Kanada, Britannia ja Australia ovat jo ilmeisesti siirtyneet metriseen järjestelmään ainakin lämpötilojen ja pituuksien osalta (tosin olen kyllä täällä kuullut australialaisten käyttävän fahrenheiteja lämpötiloista puhuessaan).

*

Tänään heräsin siihen, että kuulin jostakin epämääräisen kaukaa ovikellon ja sen jälkeen ihan kuin kanrinin-täti olisi sanonut "Kaisa-san". En ollut ihan varma, olinko unessa vai valveilla kun huoneen ovi jo aukesikin ja sisään tuli palohälyttimiä tarkastava mies. Ilmeisesti tästä oli tiedotettu etukäteen japaninkielisillä lapuilla hissin seinässä (käytän yleensä portaita). Nolotti, kun olin ihan puolipukeissani ja kämpässäkin oli kauhea kaaos. Sentään se mies oli nuori ja hyvännäköinen (ja niin anteeksipyytelevä että nolostuin lisää).

*

On muuten aika jännää, että veden alla voi puhaltaa suustaan ilmarenkaita (ei sikäli, että osaisin itse sitä tehdä). Hassua, miten sukeltaessa ihan eri tavalla tiedostaa sen, että hengittäminen on elintärkeää. Tuntuu ilmiselvältä, että niin merkittävää perustoimintoa hallitsemalla voi parantaa elämänlaatuaan monessa suhteessa.

Olen varmaan pilalle sivistetty, kun minulle aiheutti lievän kulttuurishokin japanilainen sukellusopettajani, joka neuvoi että (vuokralla olevaan!) märkäpukuun voi ihan hyvin pissata, vaikka kadullakin. Aiemmin olen valittanut, että japanilaiset ovat luonnosta vieraantuneita. Ilmeisesti mikään ei koskaan voi olla hyvin.

*

Näköjään elokuvateatterin vessassa on miesten puolellakin vauvahoitopöytä (tai siltä opaskyltit vaikuttivat). Vähemmän ilahduttavaa on ehkä se että ainakin naisten puolella katsottiin tarpeelliseksi huomauttaa, että lastenistuin ei ole tuhkakuppi.

*

Ilmassa on kevättä. Luumut kukkivat. Ja sisällä on pääsääntöisesti yli 15 astetta! Odotan päivää, jona voin luopua sähköhuovastani.

3 comments:

Anonymous said...

"...japanilainen sukellusopettajani, joka neuvoi että (vuokralla olevaan!) märkäpukuun..."

Gah!

Joko kyseessä oli jonkinlainen henkilökohtainen perversio, tai sitten japanilaiset vain tykkäävät parkita itseään urealla. Järkeen sattuu...

Kaisa said...

Noo, kuulemma märkäpukuun pissiminen lämmittää (mikä on varmaan tottakin, mut...)

/mek said...

Kylla noille ausseille pitaa yleensa esim. ihmisten pituudet kertoa jalkoina ja tuumina, ei ne muuten tunnu tajuavan.

Ja saman olen mina huomannut, etta noita vauvanhoitopoytia on kylla nykyisin aika kiitettavasti miestenkin vessoissa.