Sunday 17 February 2008

Ja edelleenkin!

Sain sen kortin (mutta en tieda uskaltaisinko silti sukeltaa ilman opettajaa)! Eilen oli rehellisesti sanottuna sellainen olo, etten halua ikina enaa sukeltaa (tai edes puhua opettajalleni). Tana aamunakin ajatus sukeltamisesta ahdisti niin etten olisi halunnut nousta sangysta. Mutta minulla oli lopulta niin hauskaa, etta maksoin lisaa rahaa ja tein ylimaaraisen sukelluksen!

Osittain se johtui saasta (oli lamminta ja tyynta, eika veteen meneminen ja sielta poistuminen ollut samanlaista aallokkoa vastaan taistelemista kuin eilen), osittain siita etta enaa ei ollut jaljella pakollisia harjoitteita ja testeja, joten saatoin rauhassa keskittya itse sukeltamiseen ja katsella varikkaita kaloja ja koralleja. Ja lopuksi opettaja vei minut siistiin vedenalaiseen luolaan!

Kaiken lisaksi tapasin walesilaisen sukeltajan, joka on taalla yksin lomamatkalla ja lupasi vieda minut huomenna vuokra-autollaan katselemaan nahtavyyksia (mika on aika helpotus, koska bussit ovat kasittamattoman hitaita eika ajatus kymmenien kilometrien pyorailysta houkuttele juuri talla hetkella).

Teoriakokeen kysymykset olivat suurimmaksi osaksi tavalla tai toisella tyhmia. Paitsi etta osa kysymyksista oli naurettavan helppoja, kokeessa kysyttiin suunnilleen jokainen luku, joka kirjassa oli mainittu (onneksi olin tajunnut opetella ne, koska kokeessa kysyttavat asiat oli painettu kirjassa erivariselle pohjalle). Mutta menetin yhden pisteen siita, etten muistanut onko ilmassa typpea vahan yli vai vahan alle 80%...

Lisaksi koe oli suunniteltu englantia puhuville ihmisille, joten kaikki yksikot olivat vaarassa jarjestelmassa. Metrijarjestelman yksikot oli kylla merkitty sulkeisiin, mutta tehtavissa, joissa joutui kayttamaan sukellustaulukkoja, vastaus riippui usein siita, kayttiko jalkoja vai metreja (oli aika helppo arvata etta oikea vastaus tulee jos kayttaa jalkoja - etenkin kun tehtavat olivat monivalintaa). Periaatteessa syvyydet joita ei ole merkitty taulukkoon, pitaisi aina pyoristaa ylospain. Taulukkoon on kuitenkin merkitty kaikki syvyydet seka jaloissa etta metreissa natteina tasalukuina (jolloin syvyydet eivat tietenkaan ihan tasmaa). Monissa koetehtavissa oli otettu suoraan taulukkoon merkitty tasaluku jaloissa ja muutettu se oikeaoppisesti metreiksi, jolloin tulos saattoi olla esim 18,2 metria, joka ylospain pyoristettyna menisikin taulukon seuraavaan sarakkeeseen...

1 comment:

Anonymous said...

Onnea! Ja luola... Siistiä! :)
/Miri