Friday 8 February 2008

Lunta, lunta!

Täällä sataa lunta, tällä kertaa kunnolla. Se kerrostuu puihin ja talojen katoille. Oli tarkoitus mennä leffaan tänään, mutta vaihdettiin se temppelikierrokseksi (saa nähdä, houkutteleeko lumi hirveän ihmislauman lauantai-iltapäivänä temppeleille vai pitävätkö japanilaiset säätä liian kylmänä ulos lähtemiseen - lämpötila taitaa olla yhden asteen plussan puolella).

Huomenna lähden Okinawalle. Siellä ei ole helteistä, mutta ainakin lämpimämpää kuin Kiotossa. Suunnitelmissa olisi neljä päivää sukelluskurssia ja sitten nähtävyyksien katselua. Kuka tietää, ehkä siellä olisi kirsinkankukkiakin? Raportoin sikäli kun nettimahdollisuuksia on.

Kaikki ovat kysyneet, kenen kanssa lähden Okinawalle. Kun olen vastannut että yksin, ihmiset ovat joskus säälitelleet tai ihmetelleet mutta useimmiten sanoneet "sugoi". Joskus minusta tuntuu, että japanilaiset sanovat "sugoi" aina silloin, kun eivät oikein tiedä mitä sanoa (sanan alkuperäinen merkitys on suunnilleen "hirveä", mutta sitä käytetään nykyään merkityksessä "vau, vähänkö siistiä").

No comments: