Tuesday 19 February 2008

Kotona

Olipa outoa palata tänne Kiotoon. Huoneeni tuntui kliiniseltä, vaikka en muka ehtinyt kunnolla siivota ennen lähtöäni. Lisäksi huomasin, että sukellushanskoissa (ostin sellaiset Okinawalta), uimapuvussa, pyyhkeessä ja märissä sukissa on outo haju, johon olin lakannut kiinnittämästä huomiota matkan aikana.

Pitää toivoa, että tuliaiset ovat oikeanlaisia ja niitä on riittävän paljon. Täällä Japanissa on sellainen tapa, että matkoilta tuodaan tuliaisia naapureille. Tavallaanhan se on mukavaa toisten ihmisten huomioimista, mutta alkaa äkkiä tuntua ärsyttävältä silloin, kun pitäisi itse kiireessä etsiä niitä tuliaisia (ne eivät saa olla mitä tahansa, vaan niiden pitäisi olla esim matkakohteelle tyypillisiä makeisia, joita ei saa mistään muualta). Olisin ihan mielelläni saamatta tuliaisia, jos minunkaan ei tarvitsisi niitä ostaa. Lisäksi tunnen oloni aina jotenkin vaivaantuneeksi viedessäni lahjoja puolitutuille naapureille (ja oikeastaan myös näiden tuodessa niitä minulle).

Oikeaoppisesti tuliaisia pitäisi tuoda lyhyiltäkin matkoilta. Kuten vaikka silloin, jos tekee päiväreissun Kobeen (mikä on hieman sama kuin kävisi Turusta Tampereella). Eräs kaverini sanoi, ettei kerro kämppiksilleen (jotka ovat aasialaisia) lyhyistä reissuista, jotta ei joutuisi ajattelemaan tuliaisia.

No comments: