Wednesday 13 February 2008

Valiaikatietoja

Pyysin hostellin tytolta lisapatjaa, ja nyt sankyni on pehmeampi kuin kotona Kiotossa (toivottavasti viela sopeudun sinne). Ihmiset taalla hostellissa ovat olleet hirvittavan iloisia ja ystavallisia. Tulleet juttelemaan ja jopa hammastelemaan japanin taitojani, mutta eivat kuitenkaan sellaisella tavalla, josta tulee nolo ja ahdistunut olo.

En onnistunut hukkumaan uima-altaaseen, eivatka keuhkotkaan rajahtaneet (tosin jalkimmainen ei taida olla viela tuossa syvyydessa mahdollista). Sen sijaan olen alkanut ymmartaa, miksi helmikuu on off season -aikaa sukelluksessa ja oppinut etta markapuku ei ole lainkaan lammin. Nyt taitaa olla viela tavallista kylmempaakin. Ostin alennusmyynnista fleece-takin.

Sukellus on vaikeaa, ja mina olen punttisalin tarpeessa (on noloa kyeta vaivoin nostaamaan happipullo). Keuhkotilavuuskin kaipaa parantamista. Mutta sentaan huomasin painovyota sovittaessani olevani hyvissa mitoissa, vaikka en hyvassa kunnossa olisikaan (jouduin siirtelemaan painoja kahteen kertaan jotta vyo ei jaisi liian loysaksi). Jos olisin mies, voisin siis huomenna syoda hyvalla omatunnolla ystavanpaivasuklaita (tosin jos olisin japanilainen mies, minun tekisi ehka enemman mieli tupakkaa kuin suklaata - koskaan ei voi voittaa).

Huomenna on vapaata (johtuen saatiedotuksesta, ei ystavanpaivasta), yrittanen katsoa kulttuurikohteita. Perjantaina menen tamanhetkisen suunnitelman mukaan mereen. Sentaan vesi on 20-22 -asteista, ja saan markapukuun hupullisen liivin.

Tanaan amerikkalaiset lentokoneet olivat poikkeuksellisen aktiivisia ja aanekkaita. Aina kun kuulen niita (mika on melko usein) tulee epatodellinen olo. Ihan kuin olisi jollakin sota-alueella. Eilen nain Nahan kaupungissa miehen, jolla oli kasivarressa sosialistisen puolueen nauha ja joka huusi kaiuttimeen jotakin Okinawasta ja Amerikasta (aiempien kokemuksteni pohjalta arvioin, etta amyriin karjuminen kaduilla on normaalia japanilaisessa poliittisessa kulttuurissa). Oletan, etta tama vastusti tukikohtia. TV-uutisissa puhutaan taas siita hiljattain tapahtuneesta raiskauksesta. Mikali oikein ymmarsin, joku tarkea amerikkalainen tyyppi (TM) on tanaan saapunut Okinawalle.

1 comment:

Ana said...

Hesarin mukaan Japanin pääministeri on todella polttanut päreensä siitä raiskauksesta. Mikä on tietty ihan hyvä - vähän rotia armeijapelleille.